Ingredienser

Ca. 15 stk.

  • 550 g Amo Hvedemel
  • 150 g havregryn
  • 75 g valnødder
  • 50 g havre- eller cornflakes
  • 2 dl rosiner
  • 2½ dl kærnemælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. salt 
  • 2 modne bananer 
  • 2½ dl A38 eller ymer

Bananboller med müsli

Bananboller med havregryn, valnødder, cornflakes, banan og rosin. Sund eftermiddagssnack!

Sådan gør du (120 minutter):

1. Hæld kærnemælk i en skål og opløs gæren heri. Tilsæt honning og salt. 

2. Mos bananerne, rør dem sammen med A38 eller ymer, og kom dem i dejen sammen med havregryn, havre- eller cornflakes, rosiner og grofthakkede valnøddekerner. 

3. Ælt hvedemelet i lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende men stadig en smule klistret. Stil dejen til hævning et lunt sted ca. 1 time.

4. Dyp en stor spiseske i vand og brug den til at tage klatter til boller. Brug evt. en ekstra ske til at sætte bollerne på pladen med. Lad bollerne hæve, tildækket og lunt, i ca. 30 min. 

Pensling:
Vand eller mælk

Bagetid:
Bag bollerne midt i ovnen i ca. 15 min ved 220ºC (varmluft 200ºC).