Ingredienser
1 kage
Fyld:
Oprindelig stammer drømmekagen fra Hjallerup – hvor Jytte Andersen (bosiddende i Brovst) besøgte sin mormor. Hun hjalp gerne sin mormor med at bage drømmekagen og sammen deltog de i et husmoderarrangement i Brovst i 1960, hvor Jytte Andersen havde bagt "mormors drømmekage".
I arrangementet deltog også Amo's bagekonsulent Knud Brorsen, som fik smag for kagen og da drømmekagen efterfølgende vandt en opskriftskonkurrence afholdt af Amo, blev opskriften skrevet ned på opskriftsløsblade fra Amo under navnet "Drømmekagen fra Brovst".
Siden da har kagen bredt sig og er blevet en af de mest elskede kager i Danmark, som nu findes i mange forskellige varianter.
1. Pisk æg og sukker, til det skifter farve og er let og skummende.
2. Smelt smørret, tilsæt mælken, lad det bilve lunt og hæld det i dejen.
3. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen. Hæld dejen i en bradepande (25 x 35 cm) med bagepapir.
Bagetid:
Ca. 25 min. på nederst rille i en 200ºC forvarmet ovn (varmluft 180ºC). Når der er ca. 15 min. tilbage af bagetiden laves fyldet.
Smelt smør, og tilsæt mælk og brun farin og kog op. Rør kokosmel i og hæld blandingen over kagen, når den har bagt i 25 min. Bag kagen videre i ca. 10 min. og lad den køle af i formen.